logo songteksten.net

Rick Engelkes gewond op set Verliefd op Ibiza

(Novum) - Rick Engelkes is gewond geraakt tijdens opnames van de film Verliefd op Ibiza. De 52-jarige acteur raakte bijna zijn wijsvinger kwijt toen hij van een jetski op een zeilboot wilde stappen, en uitgleed. "Toen ik mijn bebloede hand met die omgeklapte vinger zag, werd ik helemaal naar", zegt Engelkes woensdag in De Telegraaf.

De acteur was bang dat hij voortaan zonder linkerwijsvinger door het leven moest. "Dat mijn vinger bijna helemaal was afgescheurd, kwam vooral doordat ik zo'n eind naar beneden viel", aldus Engelkes. "Toen ik die lap vlees zag hangen met al dat bloed eromheen, werd ik helemaal duizelig van schrik en de pijn."

Engelkes werd op Ibiza direct naar het ziekenhuis gebracht. "Gelukkig had ik in een reflex na het ongeluk mijn vinger teruggeklapt en met een lap provisorisch verbonden. In het ziekenhuis hebben ze mijn vinger met een stuk of tien hechtingen weer vastgezet." Vervolgens werd hij met een flinke hoeveelheid pijnstillers weggestuurd.

Enkele uren na het ongeluk ging Engelkes door met de opnames. Hij hoopt dat het gevoel in zijn vinger weer terug komt. "Het topje is nu namelijk helemaal gevoelloos", zegt de acteur. "Maar ik ben al lang blij dat mijn vinger behouden is gebleven en dat het niet mijn 'goede hand' was, want ik ben rechtshandig."

Regisseur Johan Nijenhuis laat weten dat de gehavende hand niet in de film te zien zal zijn. "In de scènes waarin we er niet in zijn geslaagd zijn hand buiten beeld te houden, zal de computer het verband weg moeten poetsen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren