logo songteksten.net

Elton John komt weer niet naar Nederland

(Novum) - Elton John moet wederom een concert in Nederland afgelasten. De zanger zou op 22 september optreden in de Ziggo Dome, maar komt niet wegens tegenvallende kaartverkoop. Dat bevestigt concertorganisator Mojo woensdag.

John zou naar Amsterdam komen om het geschrapte Royal Beach Concert goed te maken. Daarom waren de kaarten voor het concert goedkoper. Dat mocht echter niet baten. Volgens Mojo bleef de kaartverkoop achter omdat fans van John er geen vertrouwen in hebben dat de zanger daadwerkelijk naar Nederland komt.

"We hebben meerdere mails en telefoontjes gekregen van mensen die informeerden of de show echt doorgaat", schetst een woordvoerder van de concertorganisator de twijfel van fans.

John was vorig jaar een van de publiekstrekkers van het Royal Beach Concert, maar dat concert werd afgelast. Doordat de organisatie failliet ging, konden veel kaarthouders fluiten naar hun geld. "Alhoewel Elton John niets met de organisatie en de financiƫn te maken had, wil hij graag een gebaar maken naar zijn fans", stelde Mojo vorige week toen Johns komst naar Amsterdam werd aangekondigd.

De 65-jarige zanger gaf in 2009 voor het laatst een concert in Nederland. Toen stond hij in een uitverkocht Ahoy. John, die momenteel met zijn vaste band over de wereld toert, moest zaterdag nog een concert stilleggen. De weersomstandigheden in het Engelse Blackpool waren zo extreem dat John niet verder kon met zijn show.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren