logo songteksten.net

Britse prins William krijgt miljoenen Diana

(Novum) - Prins William is vanaf donderdag zo'n tien miljoen pond rijker. De Britse prins, die zijn dertigste verjaardag viert, krijgt zijn deel van de erfenis van zijn moeder. Prinses Diana liet vastleggen dat haar zonen pas op hun dertigste hun deel van de erfenis krijgen, schrijft het Franse persbureau AFP.

Willam viert zijn verjaardag in familiekring, laat St. James's Palace weten aan verschillende Britse media. Wat de prins gepland heeft, is niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk heeft Williams vrouw Kate, die in januari 30 werd, een feestje gepland.

Prinses Diana stierf in 1997 toen haar zoons William en Harry 15 en 12 jaar waren. Ze liet haar fortuin, destijds bijna dertien miljoen pond, grotendeels na aan de twee prinsen. Geschat wordt dat de erfenis de laatste jaren is toegenomen tot zo'n twintig miljoen pond.

Williams jongere broer Harry moet nog even geduld hebben, hij krijgt in september 2014 zijn deel van de erfenis. Wat de prinsen met het geld gaan doen, is niet bekend. Geruchten dat William en Kate de erfenis in een landgoed steken, worden weer ontkracht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren