logo songteksten.net

'Powerpop' op albumtrilogie Green Day

(Novum) - De albumtrilogie die Green Day gaat uitbrengen, heeft een andere sound dan de voorgaande platen. "We wilden pakkende muziek, een soort 'powerpop'. Iets tussen AC/DC en de vroege Beatles", laat frontman Billie Joe Armstrong weten aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Hoewel Green Day voorheen veel succes had met punkalbums, wilde de Amerikaanse band niet terug naar het genre. "Er zijn zo veel bands die de fout ingaan", vertelt Armstrong. "Teruggaan in de tijd, het is al gedaan." De frontman doet uit de doeken dat vooral het gitaargeluid is veranderd.

De trilogie gaat ¡Uno!, ¡Dos!, and ¡Tré! heten. Het eerste deel komt uit op 25 september, het tweede op 13 november en het laatste album op 15 januari. "Het is een gek idee, dat goed uitpakt", zegt de 40-jarige zanger en gitarist.

De band heeft acht studioalbums uitgebracht en is bekend van singles als When I Come Around, American Idiot en Boulevard of Broken Dreams. Ook scoorde Green Day in 2006 een nummer 1-hit met U2, met het liedje The Saints Are Coming, een cover van een nummer van Skids.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren