logo songteksten.net

Willemijn Verkaik nog niet uitgekeken op Elphaba

(Novum) - Willemijn Verkaik raakt nooit uitgekeken op haar rol als Elphaba in Wicked. De musicalactrice kroop donderdag voor de duizendste keer in de huid van de groene heks, waarmee ze een record vestigde. Ze is de eerste Europese actrice die de rol zo vaak speelde.

De 37-jarige Verkaik was enkele jaren als Elphaba te zien in Duitsland voor Wicked in Nederland op de planken kwam. "Zelfs na achthonderd voorstellingen in het Duits dacht ik: de kans om Elphaba in mijn eigen taal en in mijn eigen land te spelen, laat ik me niet ontnemen", vertelt ze in het AD.

Als de musicalactrice het aanbod krijgt om Wicked nog een keer in het buitenland te spelen, zou ze daar zeker over nadenken. "Het lijkt me sowieso een heel goed idee om hierna eerst eens iets totaal anders te doen. Maar tegen deze rol zeg ik nooit 'nooit meer'."

Verkaik werd donderdag voorafgaand aan de voorstelling door Pia Douwes geƫerd, die duizend keer de rol van Elisabeth speelde in de gelijknamige musical. Wicked, waarin ook onder anderen Jim Bakkum en Chantal Janzen spelen, is tot eind oktober in het Scheveningse Circustheater te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren