logo songteksten.net

Roelvink ziet op tegen optreden met eigen nummers

(Novum) - Dries Roelvink vindt het erg spannend om op het podium te staan met zijn eigen repertoire. De zanger schrijft voor het eerst zelf zijn eigen nummers voor zijn nieuwe cd.

"Het zal moeilijk zijn om zo nu en dan deze liedjes op feesten waar ik sta te lanceren", zegt Roelvink voor de camera van Novum Nieuws. Volgens de zanger wordt van hem altijd feest verwacht, maar toch wil hij gevoelige, persoonlijke nummers ten gehore brengen. "Daar zie ik wel een beetje tegenop. Maar het is even doorbijten."

Roelvink heeft bijvoorbeeld een nummer geschreven over verliefdheid. "Als ik hier zo met jou wandel door de straten, denk ik soms nog wel eens terug aan ons begin", geeft hij als voorproefje op een van zijn zelfgeschreven teksten. "Als een wonder kwam jij toen in mijn leven, en meteen had ik het naar mijn zin."

De 53-jarige volkszanger heeft naar eigen zeggen veel meegemaakt en heeft daarom genoeg inspiratie. "Ik ben gescheiden, en heb mijn ouders en zus verloren. Ik heb twee goede vrienden verloren, maar ik heb ook mooie momenten gekend."

Roelvink vindt het prettig dat hij bepaalde dingen van zich af kan schrijven. "En ik vind het zo leuk dat ik mijn eigen ideeën op papier kan zetten en daarna met de beste muzikanten van Nederland ga opnemen in een geweldige studio. Daar kijk ik heel erg naar uit."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren