logo songteksten.net

Nelly Furtado gooit zichzelf voor de leeuwen

(Novum) - Nelly Furtado komt met een nieuw album en dat blijft voor de hitzangeres een spannend moment. "Als je een Engelstalig popalbum uitbrengt, gooi je jezelf echt voor de leeuwen", zegt de Canadese in Göteborg voor de camera van Novum Nieuws. Ze was in de Zweedse stad voor een optreden tijdens MTV World Stage.

"Het gaat makkelijker als je eenmaal bezig bent", vindt Furtado. "Ik heb in mijn carrière al heel veel verschillende stijlen en successen gehad", vertelt de zangeres, die in 2000 doorbrak met het nummer I'm Like a Bird. "Ik ben dus eigenlijk overal klaar voor, ook voor elke reactie."

De Canadese artiest is blij om weer het podium op te kunnen klimmen. "Het voelt goed." Het album Loose van de 33-jarige Furtado uit 2006 stond in talloze hitlijsten en dat hoopt de zangeres weer te bereiken. "Dit project is superpositief en energiek. Het voelt net als toen ik mijn eerste album Whoa Nelly! uitbracht."

Na haar Spaanstalige album Mi Plan uit 2009 deed Furtado het rustig aan. "Ik had echt tijd om mijn batterij op te laden", vertelt ze. "Niet alleen persoonlijk, maar ook creatief." Ze is blij met haar keuze. "Als artiest heb je tijd voor jezelf nodig en voor reflectie en dat kan niet altijd als je alleen maar aan het toeren bent en geen pauze neemt."

Tijdens het optreden in Göteborg liet Furtado ook voor het eerst haar nieuwe single The Spirit Indestructible horen. Het nummer is tevens de titelsong van het album, dat vanaf 14 september in Nederland te koop is.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren