logo songteksten.net

Hans Kazàn aan beterende hand

(Novum) - De operatie van Hans Kazàn is goed verlopen. "Ik ben er erg blij om", laat hij dinsdag weten aan Novum Nieuws. De goochelaar werd maandag aan zijn rechterhand geopereerd wegens de ziekte van Dupuytren, ook wel bekend als koetsiershand.

De illusionist werd al vaker geopereerd vanwege de aandoening, die ervoor zorgt dat hij zijn vingers niet meer recht kan krijgen. Kazàn zou eigenlijk maandag aan zijn pink, ringvinger en middelvinger worden behandeld en later aan zijn wijsvinger en duim. "Ik heb gelukkig kunnen regelen dat het in één keer kon."

De 59-jarige beroepsmagiër is nog in Amsterdam en laat de spalkjes donderdagochtend verwijderen. Hij vliegt dan 's middags naar zijn huis in Spanje.

De illusionist hoopt zijn hand eind augustus weer volledig te kunnen gebruiken, aangezien het goochelseizoen in september van start gaat. "Ik ben nu mijn shows aan het schrijven want die beginnen over een paar maanden." Dat is lastig, want de computermuis gebruiken en schrijven met links gaat hem niet al te best af. "Ik moest vanochtend mijn handtekening zetten en voelde me net een kleuter", grapt Kazàn.

De goochelaar werd maandag bijgestaan door zijn vrouw. Kazàn maakte zich er niet druk om dat de operatie op dezelfde dag viel als zijn trouwdag. "We vieren onze trouwdag al 35 jaar, maar zondagavond hebben we het met z'n tweeën gevierd." De kinderen van Kazàn waren maandag niet op bezoek omdat ze allemaal in het buitenland wonen. "Gelukkig bestaat er Skype, dat is echt een uitvinding."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren