logo songteksten.net

Pearl Jam laat Ziggo Dome rocken

(Novum) - Pearl Jam heeft dinsdagavond de Amsterdamse Ziggo Dome kennis laten maken rockmuziek. Na een korte intro en de Pink Floyd-cover Interstellar Overdrive gaf de Amerikaanse band het eerste rockconcert in de zondag door Marco Borsato geopende concerthal.

Zanger Eddie Vedder sprak het publiek aanvankelijk in zijn beste Nederlands toe. "Wij zijn de eerste rockband in deze nieuwe zaal, we gaan geschiedenis schrijven", verkondigde de 47-jarige frontman. "De rest van de avond spreek ik in het Engels want mijn Nederlands is klote."

Pearl Jam, die in de jaren negentig hits scoorden met nummers als Alive en Go, speelde tijdens de eerste toegift het verzoeknummer Last Kiss van Wayne Cochran. Na de tweede encore ging tijdens Rocking in the Free World van Neil Young het licht in de concertzaal aan.

Toch had Pearl Jam er na 27 nummers nog geen genoeg van en speelden de bandleden Indifference als extra toegift. Na het lenen van een aansteker van iemand uit het publiek, waar Vedder zijn sigaret mee aanstak, en een diepe buiging van de rockers zat het eerste rockconcert in de nieuwe concertzaal erop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren