logo songteksten.net

Van Koningsbrugge waakt voor routine bij artiesten

(Novum) - Jeroen van Koningsbrugge houdt niet van artiesten die te veel op hun ervaring leunen. "Soms zit iemand op routine", zegt de acteur, die binnenkort als jurylid is te zien in het RTL-programma Beat the Best, voor de camera van Novum Nieuws.

Van Koningsbrugge noemt als voorbeeld de auditie van een man die al dertig jaar hetzelfde deed. "Die komt, dan kijk ik en dan denk ik: ik begrijp waarom je nooit wint bij dit soort dingen", vertelt de acteur. "Omdat hij gewoon op routine denkt: het komt wel goed, ik ben hier hartstikke goed in."

En dat is juist wat de acteur niet wil zien. "Je wil dat iemand begeistert is door wat hij aan het doen is. Bij sommige mensen is het een beetje ingedut, en dat is wel jammer", vindt de 38-jarige Van Koningsbrugge. "Dan wint iemand anders die misschien minder ervaring heeft, maar er wel staat."

In Beat the Best, dat in het najaar op de buis komt, strijden kandidaten tegen elkaar in verschillende categorieën. Per onderdeel worden ze door een jurylid beoordeeld. Naast Van Koningsbrugge bestaat de jury uit Timor Steffens en Angela Groothuizen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren