logo songteksten.net

Moeizame show Red Hot Chili Peppers in Nijmegen

(Novum) - De Red Hot Chili Peppers kenden donderdagavond een lastige start tijdens hun optreden in het Goffertpark. De Amerikaanse rockband leek zijn draai niet geheel te kunnen vinden in Nijmegen.

Ondanks de vele hits die werden gespeeld, zoals Can't Stop, Californicaton en By the Way, wilde het spektakel maar niet losbarsten. Dat was niet te wijten aan het gitaarspel van Josh Klinghoffer, die een prima vervanger bleek te zijn van voorganger John Frusciante.

Leadzanger Anthony Kiedis was goed bij stem en Chad Smith liet soepel drumspel horen, maar toch waren de Red Hot Chili Peppers tijdens het concert een milde versie van zichzelf in hun beginjaren.

"Normaal zou ik dit nummer opdragen aan de bomen daarachter, maar vanavond spelen we 'm voor Henk Schiffmacher", zei Kiedis voor hij de hit Scar Tissue inzette. Kiedis is al jaren bevriend met de tatoeƫerder, die diverse plaatjes zette bij de zanger.

Met uitzondering van een paar druppels regen en een bliksemflits was er van het voorspelde noodweer weinig te merken in het Goffertpark. Tijdens een denderende toegift konden fans terugkijken op een redelijk geslaagde avond. Kiedis liet het slotstuk aan zich voorbijgaan en liet zich voor het einde wegrijden in een geblindeerd busje met politiebegeleiding.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren