logo songteksten.net

Internationale artiesten in actie tegen wapenhandel

(Novum) - Verschillende internationale artiesten komen in actie tegen wapenhandel. Onder meer Coldplay, Scarlett Johansson en Yoko Ono roepen de Verenigde Naties op zich sterk te maken voor een internationaal wapenhandelsverdrag. In New York onderhandelen ruim 190 regeringen vanaf maandag een maand lang over zo'n verdrag.

"Er is momenteel minder controle op de verkoop van munitie en geweren dan op de verkoop van bananen en gebotteld water", stellen de artiesten in een brief aan VN- secretaris-generaal Ban Ki-moon. "Dit is ronduit belachelijk." Met de brief en bijbehorende petitie pleiten de sterren voor een verdrag dat mensenrechten helpt beschermen en voorkomt dat wapens in verkeerde handen vallen.

Naast de heren van Coldplay, Johansson en Ono steunen ook onder anderen Keira Knightley, Kevin Spacey en Jennifer Connelly het initiatief. De sterren scharen zich achter Control Arms, een coalitie van tientallen liefdadigheidsinstellingen, waaronder Amnesty International en Oxfam. Vanuit Nederland zette Dolf Jansen zijn krabbel onder de petitie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren