logo songteksten.net

'Cruise wil kind naar Scientology-boot sturen'

(Novum) - Tom Cruise wil zijn dochter Suri laten opvoeden op een boot van de Scientology-kerk. Dit is de aanleiding dat Katie Holmes afgelopen week de echtscheidingspapieren indiende, vertellen bronnen aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De 6-jarige Suri zou volgens de 49-jarige acteur opgevoed moeten worden door de zogeheten Sea Organization. Kinderen vanaf 5 jaar wonen op een boot, zonder hun ouders, en leren alles over het Scientology-geloof. Holmes zou bang zijn dat haar kind wordt gehersenspoeld. Ze eist nu de volledige voogdij over Suri.

Holmes maakte al eens kennis met de Sea Organization. Toen ze in 2005 iets met Cruise kreeg en ze met Scientology in aanraking kwam, kreeg ze een assistent die jarenlang op een boot van de sekte had doorgebracht. Holmes had sympathie voor de beweging, maar vindt naar verluidt dat haar aanstaande ex-man veel te ver gaat.

Voor Holmes zouden Cruises plannen om hun dochter op de boot te plaatsen de laatste druppel zijn geweest. Het huwelijk, dat vijf jaar stand hield, zat al langere tijd niet goed. Volgens geruchten wordt Holmes door aanhangers van de Scientology-kerk geschaduwd, maar een advocaat van de beweging ontkent dit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren