logo songteksten.net

Bankrekening Hans Kazàn twee keer geplunderd

(Novum) - Hans Kazàn is onlangs tot twee keer toe het slachtoffer geworden van fraude. Een bankrekening van de 59-jarige goochelaar is door een onbekend persoon voor duizenden euro's geplunderd.

Het begon toen Kazàn een nieuwe bankpas en pincode aanvroeg voor 'een slapende rekening'. De gegevens werden echter nooit afgeleverd. Toen hij verhaal ging halen bij de bank waren de pas en code ook daar nergens te bekennen en bleek dat iemand de rekening leeghaalde.

"Aan de manier waarop dat werd afgeschreven konden ze zien dat het niet klopte", vertelt de goochelaar. "Er werd per dag duizend euro afgeschreven en soms 's nachts." Hij kreeg het verdwenen geld vergoed, liet een proces-verbaal opmaken en vroeg opnieuw een bankpas en pincode aan.

Toen Kazàn die weer niet in de brievenbus vond, begon het verhaal weer van voren af aan. "Toen zagen ze dat het er ook weer was afgehaald", vervolgt hij. De goochelaar weet bijna zeker dat iemand binnen de bank achter de fraude zit. "Dat neem ik voor 99 procent aan. Ook de snelheid waarmee het gebeurt. Er zit iemand die waarschijnlijk een seintje krijgt."

Kazàn vraagt voorlopig geen nieuwe bankpas en pincode aan. "Liever geen pasje", zegt de goochelaar, die vorige week ook nog eens onder het mes moest. Hij lijdt aan de ziekte van Dupuytren, waardoor hij zijn vingers niet meer recht kan krijgen. Hij werd al meerdere keren geopereerd wegens de aandoening.

"Dat ziet er behoorlijk gehavend uit", zegt Kazàn. "Maar ik moet zeggen dat het genezen wonderbaarlijk snel gaat."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren