logo songteksten.net

Sting brengt muziekgeschiedenis naar Ziggo Dome

(Novum) - Sting heeft dinsdagavond de gloednieuwe Ziggo Dome kennis laten maken met een stukje muziekgeschiedenis. De 60-jarige zanger vierde onlangs zijn 25-jarige solocarrière en kwam voor de tweede keer dit jaar naar Amsterdam om dat te vieren. Dat deed hij vooral met zijn oude repertoire.

De meervoudige Grammy-winnaar stond in februari nog in de Heineken Music Hall, maar had geen moeite om de Ziggo Dome, die vorige week door Marco Borsato werd geopend, vol te krijgen. Geen lichtshow, spectaculair decor of voorprogramma. Sting hield het simpel, maar wist zijn Nederlandse fans toch los te krijgen. Waarop de zanger het publiek meerdere keren bedankte met een Nederlands 'dankjewel'.

Sting lijkt zijn voormalige Police-collega's, met wie hij vijf jaar geleden weer even samen kwam, niet te missen. De Brit bracht tijdens het concert beroemde Police-hits ten gehore als Message in a Bottle, Every Little Thing She Does Is Magic en Every Breath You Take. Ook werd het publiek getrakteerd op een uitgebreide, en bij tijden stevige versie van de klassieker Roxanne. De zanger wordt tijdens zijn zomertoer ondersteund door een vijfkoppige band.

Sting bracht vorig jaar een compilatiealbum uit om het 25-jarige jubileum van zijn solocarrière te vieren. De zanger, die tien solo studioalbums uitbracht, blies dinsdag hits als If I Ever Lose My Faith in You, Fields of Gold, Englishman in New York en Desert Rose de Ziggo Dome in.

De zanger telt sinds de jaren zeventig al mee in de muziekwereld, maar dinsdag liet hij horen dat hij na al die jaren op vocaal vlak nog steeds in vorm is. Hoge noten uit bijvoorbeeld Desert Rose haalt hij nog met gemak. En dat zijn fans nog geen genoeg van hem krijgen, bleek onder meer toen het nummer Fragile werd ingezet. Geen spectaculaire lasershow met vuurwerk, maar slechts de eerste drie noten van deze hit waren nodig om de Amsterdamse zaal te laten schudden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren