logo songteksten.net

Single White Stripes brengt 13 duizend dollar op

(Novum) - Een zeldzame single van The White Stripes heeft tijdens een veiling 12.700 dollar in het laatje gebracht. De plaat bevat de nummers Lafayette Blues en Sugar Never Tasted So Good.

De geveilde single was de tweede van het rockduo en is nummer één van de vijftien met de hand genummerde exemplaren. De plaat was niet verkocht toen The White Stripes-gitarist en zanger Jack White de singletjes voor zes dollar probeerden te verkopen tijdens een optreden in Detroit, voor hij was doorgebroken.

"Ik herinner me dat een vriend en ik dachten dat zes dollar te veel was. Niemand koopt de single voor zes dollar, haha", doet White uit de doeken in het Britse muziektijdschrift NME. "Toen we de plaat wilden verkopen stond het vol mensen, maar niemand wilde de single met nummer één hebben. Iedereen ging voor nummer tien."

Twee andere exemplaren uit de serie van vijftien zijn eerder geveild. In 2004 leverde een de verkoop 2700 dollar op, twee jaar geleden achttienduizend. The White Stripes ging vorig jaar uit elkaar en is onder meer bekend van de hits 7 Nation Army, I Just Don't Know What to Do with Myself en My Doorbell.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren