logo songteksten.net

'Rivers of Babylon' niet welkom op Westoever

(Novum/AP) - Boney M trad eerder deze week op in Ramallah, maar mocht een van zijn grootste hits niet ten gehore brengen. De festivalorganisatie hoorde 'Rivers of Babylon' liever niet over de Westelijke Jordaanoever schallen.

"Ik weet niet of het een politiek statement was", vertelt zangeres Maizie Williams. De organisatie van het Palestinian International Festival bestempelde het nummer als 'ongeschikt'. In het refrein van 'Rivers of Babylon' wordt een bijbeltekst aangehaald die verwijst naar de wens van het joodse volk om terug te keren naar het beloofde land Israël. Veel Palestijnen vragen zich af of de Joden echt een historische band met Israël hebben.

"We waren teleurgesteld", verwoordt Williams het sentiment van de band. "We weten dat onze fans van het nummer houden." Boney M mocht andere grote hits als 'Ma Baker', 'Daddy Cool' en 'Rasputin' wel ten gehore brengen.

Het Palestinian International Festival haalt een week lang internationale sterren naar de Westelijke Jordaanoever. Optredens vinden plaats in Ramallah, Jenin, Hebron en Bethlehem. Een aantal artiesten laat het festival aan zich voorbijgaan omdat een groep Palestijnen de muzikanten wil overtuigen Israël te boycotten. Zo zegden The Pixies en Elvis Costello hun optreden af.

"Ik ben ervan overtuigd dat je op moet treden als je wordt gevraagd", zegt Williams over de afgezegde shows. "Of het nu Israël, Palestina of Libanon is, waar we gevraagd worden, gaan we heen. Uiteindelijk zijn politiek en entertainment twee verschillende dingen. Ik ben in de showbizz gaan werken en niet in de politiek."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren