logo songteksten.net

Willem-Alexander en Máxima laten elkaar lachen

(Novum) - Máxima vindt humor en eerlijkheid de beste eigenschappen van echtgenoot Willem-Alexander. Dat zei de prinses zaterdag tijdens een persmoment met het hele gezin op landgoed de Horsten in Wassenaar. De kroonprins is bovendien 'een geweldige vader' voor hun dochters Amalia, Alexia en Ariane.

"Hij is eerlijk en we kunnen erg met elkaar lachen", zei Máxima. "We zijn tien jaar getrouwd en wat hebben we het goed: we kunnen goed met elkaar praten en hebben drie kerngezonde kinderen." De prins en prinses zijn 'apetrots' op hun drie meiden. "Ze doen het heel goed op school en hebben fantastische rapporten. Ze zijn allemaal over."

"Ze staan stevig in hun schoenen", voegde Willem-Alexander toe. "Ze zijn gelukkig en beseffen dat deze persmomenten erbij horen. Ze klagen er niet over. Het is heel leuk om te zien dat ze vanaf 7, 8 jaar echte personen worden." De prinsesjes zijn inmiddels volop bezig met paardrijden, hockey, judo en viool- en pianoles.

De drie zijn ook echte 'waterratten', zei Willem-Alexander. Ze hebben nu allemaal hun zwemdiploma en het kroonprinselijk paar hoeft niet langer 'doodsangsten' uit te staan wanneer de meisjes het water induiken. Dat komt goed uit voor wanneer ze op vakantie gaan naar Griekenland, waar het gezin een vakantiehuis heeft. "Het is er fantastisch mooi. We wilden een vaste plek. Qua beveiliging steeds een andere plek is rompslomp."

Voor de prins zelf was het 'een jaar met veel hoogtepunten', ondanks het skiongeluk van zijn broer Friso. Hij noemde het Turkse staatsbezoek en de resultaten van waterbeheer als voorbeeld. "Maar met alle emoties gaat het je niet in de koude kleren zitten." Ook sprak hij vol lof over zijn moeder, koningin Beatrix. "Ze doet na zo veel jaren haar werk nog met zo veel enthousiasme. Dat is bewonderenswaardig."

Het gezin, dat zaterdag arriveerde op de fiets, reist binnenkort af naar Londen om de Olympische Spelen bij te wonen. "Dat is een leuk deel van het werk, het wordt fantastisch", aldus Willem-Alexander. "De opening is te laat voor de kinderen, daar gaan ze niet heen. Ze willen wel alle sporten met paarden zien en hockey."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren