logo songteksten.net

Madonna krijgt Ziggo Dome op zijn kop met punt-bh

(Novum) - Madonna deed zaterdag in Amsterdam een goede poging te bewijzen dat ze de enige echte Queen of Pop is. Zoals het een ware diva betaamt, begon Madonna haar concert te laat. Toch kreeg ze haar publiek moeiteloos mee met behulp van grof taalgebruik, provocerende uitingen, een scala aan hits en haar klassieke punt-bh.

De zangeres doet voor haar MDNA wereldtournee Nederland aan voor twee concerten. Zaterdag vond in de nieuwe Amsterdamse concerttempel de Ziggo Dome het eerste concert plaats.

Madonna schopt graag tegen heilige huisjes en ook tijdens dit concert zocht ze de grenzen op. In het eerste deel stonden onder meer het christelijke geloof en oorlog centraal. In het tweede nummer schoot Madonna haar dansers een voor een 'dood'. Ondersteund met een bloederig visueel spektakel riep ze teksten als: "Die bitch" en "Go straight to hell."

De 53-jarige zangeres leek een statement te willen maken over onrecht, discriminatie en vrede. De thema's waren dermate aanwezig dat het lang duurde voordat Madonna wat glamour toevoegde aan haar optreden. Pas halverwege de show pakte ze met het nummer Give Me All Your Luvin' pas echt uit. Er vlogen muzikanten rond en tijdens Vogue trok ze een ware modeshow uit de kast, inclusief haar bekende punt-bh.

De focus van de show lag vooral op haar nieuwste album. Bijna alle nummers van de plaat MDNA kwamen voorbij. Hoewel de grootste fans ieder nummer enthousiast aanmoedigden, waren het haar klassiekers die het publiek helemaal los kregen. De nieuwe nummers wisten de spanning niet altijd even goed vast te houden. De hit Like a Prayer was het hoogtepunt.

Tussendoor haalde de zangeres ook nog even uit naar Lady Gaga. Ze mixte haar hit Express Yourself met Gaga's Born This Way en voegde daar de tekst 'she's not me' aan toe.

Volgens Madonna is zij de enige Queen of Pop en de popdiva is bereid alles uit de kast te halen om dat te bewijzen. De show pakte visueel groots uit. En of het nu gaat om judorollen, touwlopen of met haar geweldig afgetrainde lichaam pronken tijdens een uitdagende striptease, Madonna draaide er haar hand niet voor om.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren