logo songteksten.net

Carola Smit haalt geld op voor zieke vriendin

(Novum) - Carola Smit organiseert zaterdag in Volendam een benefietconcert om geld op te halen voor haar zieke vriendin Aletta, met wie ze samen de groep Get Back Live vormt. De voormalige BZN-zangeres treedt samen met Aletta op, maar ook onder meer Piet Veerman en zijn kleindochter geven een show, bevestigt de woordvoerder van Smit.

De vriendin van Carola vecht al maanden tegen longkanker. "In Duitsland schijnt er een bepaalde therapie te zijn die heel goede resultaten boekt voor patiƫnten als ik, alleen wordt dat in Nederland niet vergoed", schrijft Aletta op de site van Get Back Live.

Het idee om een concert te organiseren ontstond al snel. "Ik ben niet gauw sprakeloos maar heb echt geen woorden voor de hartverwarmende reacties die allemaal op mij afkwamen en nog komen." Het benefietconcert is al uitverkocht.

Carola Smit werd voornamelijk bekend als zangeres van de zanggroep BZN, waar ze in 1984 Anny Schilder opvolgde. De Volendamse groep ging in 2007 uit elkaar. De 48-jarige Smit, die daarna een tijdje solo ging, miste het 'avondvullende bandgebeuren' en zingt sindsdien in de band Get Back Live.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren