logo songteksten.net

Martin Scorsese en Mick Jagger maken tv-serie

(Novum) - Martin Scorsese en Mick Jagger willen samen een tv-serie maken. De 'Raging Bull'-regisseur en de Rolling Stones-zanger proberen een rock & roll-drama getiteld 'History of Music' van de grond te krijgen. Dat staat op de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

'History of Music' moet worden uitgezonden op de Amerikaanse zender HBO. De serie gaat over twee vrienden die werkzaam zijn in de muziekindustrie en hun ervaringen over een periode van veertig jaar, van de opkomst van R&B tot de hedendaagse hip-hop.

Het concept is gebaseerd op een idee van Jagger, die er in eerste instantie een film van wilde maken. Jarenlang lag het project ongebruikt op de plank bij verschillende studio's. HBO probeert nu een pilot te produceren op basis van het idee.

Er staat nog niks op papier, maar Scorsese en Jagger treden hoogstwaarschijnlijk op als uitvoerende producenten van de serie. Scorsese neemt wellicht ook de regie op zich. 'The Sopranos'-schrijver Terence Winter is verantwoordelijk voor het script.

Scorsese werkte al eens samen met Jagger. Hij regisseerde de in 2008 verschenen Rolling Stones-documentaire 'Shine a Light'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren