logo songteksten.net

Madonna's MDNA in top drie lucratiefste tournees

(Novum) - Madonna gaat op voor een plekje in de top drie van lucratiefste tournees aller tijden. De eerste drie weken van haar MDNA-toer, waarmee ze nu de wereld over gaat, hebben al vijftig miljoen dollar opgebracht. Met nog zeventig shows op het programma lijkt de opbrengst uit kaartverkoop uit te komen op ruim 450 miljoen dollar. Alleen U2 en The Rolling Stones deden dat beter.

"Dit is een van de grootste toers aller tijden. Dit doet andere zomertournees verbleken", zegt een concertpromotor tegen de nieuwssite The Huffington Post. Madonna gaat hoogstwaarschijnlijk met de opbrengst van haar MDNA-toer over die van AC/DC's Black Ice heen. De rockband haalde met die concertreeks ruim 441 miljoen dollar binnen en staat daarmee op de derde plaats in de lijst van lucratiefste toers.

Het record staat op naam van U2. De 360° Tour van de Ierse band was goed voor ruim 736 miljoen dollar. De tweede plaats is voor The Rolling Stones, die met de tournee A Bigger Bang ruim 558 miljoen dollar in het laatje brachten.

Madonna's MDNA-toer zorgt overigens voor de nodige ophef. Zo wordt de Queen of Pop aangeklaagd omdat ze tijdens haar concert een foto toonde van de extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd. In Polen eist een groepering een verbod op haar concert van volgende maand, omdat dat is gepland op de dag van de dodenherdenking.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren