logo songteksten.net

'Misleidende' Bieber en Perry van Britse buis

(Novum) - Reclamespotjes met Justin Bieber en Katy Perry zijn van de Britse televisie gehaald. De sterren maakten reclame voor een anti-acnecrème. De spotjes zijn volgens de Britse variant van de Reclame Code Commissie misleidend, schrijft The Guardian.

Perry en Bieber beweren dat ze hun pukkelvrije gezichtjes danken aan de crème van Proactiv, een merk waarvoor ook Jessica Simpson, Avril Lavigne en Elle MacPherson reclame maakten. Uit onderzoek bleek echter dat de Amerikaanse crèmepjes andere ingrediënten bevatten dan de Britse varianten.

The Advertising Standards Authority, de Britse variant van de Reclame Code Commissie, onderzocht de spotjes naar aanleiding van klachten. De mediawaakhond oordeelde dat de reclames vanwege de verschillende ingrediënten misleidend zijn.

Bovendien wekken de sterren de indruk dat ze de crème al jaren gebruiken, terwijl ze het goedje slechts een paar keer op hun gelaat smeerden. Dat was in sommige gevallen ook nog eens jaren voordat de spotjes in Groot-Brittannië werden uitgezonden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren