logo songteksten.net

Motown-oprichter zoekt supertalentje

(Novum/AP) - Motown-oprichter Berry Gordy is op zoek naar een jongen met bijzonder acteertalent voor de musical over het soullabel. De acteur moet zowel een jonge Gordy, een kleine Michael Jackson en een jeugdige Stevie Wonder kunnen spelen.

Gordy heeft een speciale website gelanceerd om de acteur te vinden. Hij zoekt een 'charismatische Afro-Amerikaanse jongeman', die tussen de 8 en 11 jaar oud moet zijn. Hij moet een 'fenomenale hoge stem hebben en kunnen zingen en dansen als Michael Jackson in zijn Jackson 5-dagen'.

De Motown-oprichter is niet op zoek naar imitators, maar naar iemand die 'zichzelf kan zijn in de rol'. Gordy hoopt dat de uiteindelijke winnaar hem dezelfde rillingen kan geven als toen hij de 10-jarige Michael Jackson zag optreden.

Motown: the Musical gaat in het voorjaar van 2013 in première op Broadway en zit boordevol liedjes van het legendarische soullabel. Gordy richtte Motown op in 1959 en was verantwoordelijk voor het lanceren van de carrières van onder anderen Jackson, Wonder, Marvin Gaye en Diana Ross.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren