logo songteksten.net

Taiwanees sterft na marathonsessie Diablo 3

(Novum) - Een 18-jarige Taiwanees is dood aangetroffen in een internetcafé in Zuid-Taiwan nadat hij veertig uur lang het actierollenspel Diablo 3 had gespeeld. Uitgever Blizzard heeft gamers opgeroepen om het spel met mate te spelen. Dat schrijft gamewebsite Eurogamer.

De jongen werd na twee dagen gevonden in een privékamer van het internetcafé. Hij zat voorovergebogen achter het bureau en viel op de grond toen een medewerker hem probeerde te wekken. De jongen werd later in ziekenhuis doodverklaard.

Hoewel de gamer twee dagen lang niet had gegeten of gedronken, is dat volgens het politie-onderzoek waarschijnlijk niet de doodsoorzaak. Men verwacht dat een gebrek aan doorbloeding door het langdurige zitten de reden van het sterfgeval is geweest.

Blizzard zegt de dood van de jongen te betreuren, maar niet genoeg van de zaak af te weten om er een uitspraak over te doen. Het bedrijf geeft aan dat iedereen voor zichzelf mag bepalen hoelang een spel wordt gespeeld, maar dat entertainment nooit belangrijker dan de eerste levensbehoeften mag zijn.

Eerder dit jaar werd in Taiwan een andere gamer dood in zijn stoel aangetroffen na een marathonsessie van 23 uur. De man stierf aan een hartaanval.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren