logo songteksten.net

Jacqueline Govaert twijfelde over kunnen

(Novum) - Jacqueline Govaert heeft bij haar start als solozangeres onzekere momenten gekend. De voormalig frontvrouw van Krezip besloot na het opheffen van de band alleen verder te gaan. Maar toen de eerste pogingen tot het schrijven van een lied mislukten, sloeg de stress toe.

In 2008 nam Krezip na elf jaar afscheid van het publiek."Nu kan ik vredig sterven, dacht ik zelfs", biecht Govaert op in het AD. "Ik heb een kind op de wereld gezet en de Krezip-periode mooi afgesloten." Toen brak een moment van rust aan voor de zangers. "Lekker een paar maanden moederen over Billie, lekker lunchen met vriendinnen en op vakantie met z'n drieën."

Na een paar maanden rust vond Jacqueline het mooi geweest. "Het begon te kriebelen. Ik wilde weer liedjes schrijven, optreden", vertelt Govaert. "Maar muziek maken is net als pannenkoeken bakken: de eerste mislukken altijd volledig. Ik werd niet warm of koud van wat ik componeerde. Heel even was er stress: kan ik het nog wel?"

Inmiddels is het volgens haar helemaal goed gekomen met de nummers van de 28-jarige Govaert, die ze schreef met hulp van muzikanten van onder meer Hooverphonic, Novastar en Voicst. Haar eerste single 'Overrated' doet het goed in de hitlijsten. Haar debuutalbum ligt 30 augustus in de winkel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren