logo songteksten.net

Roger Daltrey krijgt eredoctoraat in Londen

(Novum) - Roger Daltrey krijgt nog meer erkenning voor zijn bijdrage aan de muziek- en acteerindustrie. De voorman van The Who heeft een eredoctoraat gekregen van de Middlesex University in Londen. "Voor mij is dit eerbetoon een echte eer", zei de 68-jarige zanger tegen het Britse muziektijdschrift NME.

Daltrey werkte eerder met de kunst- en ontwerpstudenten van de universiteit aan de visuele effecten van de uitvoering van de rockopera Tommy. "Ik was verbaasd over hun creativiteit en visie. Ik kijk uit naar meer werk van hen." De vicevoorzitter van de universiteit noemde Daltrey een van de beste Britse muzikanten. "Hij is succesvol in alles wat hij doet."

Daltreys werk is al veel vaker geprezen. Hij werd in 2004 geridderd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk, vanwege zijn verdienste voor de muziek, entertainment en het steunen van goede doelen.

The Who werd in 1964 opgericht en is onder meer bekend van nummers als My Generation, I'm a Boy en Pinball Wizard. Daltery speelde ook in meer dan dertig films. Voor zijn rol van Tommy in de gelijknamige film werd hij genomineerd voor een Golden Globe.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren