logo songteksten.net

Will and the People te smerig voor meisjes

(Novum) - Dat Will and the People een aap liet opdraven in de videoclip bij hun zomerhit Lion in the Morning Sun, was uit pure noodzaak. Alle mooie meisjes waren weggelopen omdat de bandleden te erg stonken, beweren de Britse heren.

De vijf mannen waren zo'n drie maanden aan het toeren toen de muziekvideo werd opgenomen. "Dat was aan het eind van de toer", vertelt frontman Will Rendle voor de camera van Novum Nieuws. "Er waren twaalf meisjes die in de clip zouden komen dansen. Maar ze werden allemaal ziek van onze stank", grapt Rendle. "Toen kwam de aap. Hij geeft niks om de stank."

Will and the People scoorde in Nederland een grotere hit met Lion in the Morning Sun dan in Groot-Brittanniƫ. De mannen, die donderdag optreden in Nijmegen en zaterdag tijdens Zwarte Cross, denken er al over om een huis te kopen in Amsterdam. "Nederlanders weten hoe je lol moet maken", is bandlid Jim Ralphs van mening.

"Toen wij hier aankwamen, zagen we 's morgens rond 11.00 uur een man een joint roken op zijn balkon met Bob Marley op de achtergrond", voegt Rendle toe. "Toen dachten we: zo moeten wij ook leven. Dus ooit gaan we hier een huis kopen en in Amsterdam wonen."

De vijf heren brachten hun debuutalbum een paar maanden geleden pas uit in Nederland, maar de opvolger ligt al klaar. Het duurt echter nog even voor de plaat, genaamd Friends, in Nederland in de schappen ligt. "Het zou leuk zijn als mensen ook naar onze andere liedjes luisteren en als die ook op de radio komen", zegt Rendle. "Dan hebben we echt het gevoel dat we het hebben gemaakt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren