logo songteksten.net

Britse muziekindustrie zet Gary Barlow in zonnetje

(Novum) - Gary Barlow krijgt de Music Industry Trusts Award voor zijn inspanningen voor de Britse muziekindustrie en voor het goede doel. De 41-jarige zanger neemt het beeldje op 5 november in ontvangst tijdens een liefdadigheidsdiner in Londen.

"We zijn verheugd om Gary Barlow te eren met de award", zegt de voorzitter van de commissie die de prijs uitreikt. "Ik kan me geen andere artiest voorstellen die met zowel Simon Cowell als de koningin heeft gewerkt."

Het is een goed jaar voor de Take That-zanger. Barlow scoorde zijn elfde nummer 1-hit en verkocht de 45 miljoenste plaat van de boyband Take That. Ook organiseerde hij een groot concert voor koningin Elizabeth ter gelegenheid van haar diamanten jubileum en kreeg hij een koninklijke onderscheiding.

Barlow krijgt de prijs ook voor zijn liefdadigheidswerk. De zanger organiseerde meerdere benefietconcerten voor doelen als Children in Need en een kankeronderzoek in Groot-Brittanniƫ. Onlangs doneerde Barlow de schoenen die hij droeg tijdens het jubileumconcert van de koningin, ten bate van het goede doel.

Vorig jaar won Jools Holland de MIT-Award. Eerdere winnaars zijn Elton John, Tom Jones en Kylie Minogue. De prijs wordt sinds 1992 uitgereikt. De winnaar wordt bepaald door een commissie van muziekprofessionals.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren