logo songteksten.net

Little Steven betreurt tirade na afgekapte show

(Novum) - Steven van Zandt betreurt zijn reactie op het afgekapte concert van Bruce Springsteen. Een optreden van The Boss en zijn E Street Band, waar Van Zandt in speelt, in het Londense Hyde Park werd vorige week afgebroken in verband met een avondklok. Gitarist Van Zandt sprak schande van het incident.

Van Zandt, ook wel bekend als Little Steven, heeft er spijt van dat hij de politie de schuld gaf. Tijdens een optreden van The Boss met Paul McCartney werd de microfoon uitgezet. "Ik had de onjuiste informatie gekregen dat zij de stekker eruit hadden getrokken. Nu weten we dat zij het niet hebben gedaan", reageert Van Zandt in The Huffington Post. Ook wil hij dat zijn vraag 'wanneer is Engeland een politiestaat geworden?' niet verkeerd wordt geïnterpreteerd.

De muzikant keurt de beslissing om het concert te beëindigen wel af, omdat die volgens hem op 'angst' was gebaseerd. Hij doelt hiermee op de concertpromotor, die vreesde dat de vergunning voor volgende shows zou worden ingetrokken. De Britse tak van Live Nation besloot het concert stil te leggen in verband met een avondklok en veiligheid van het publiek.

Van Zandt benadrukt dat de politie goed werk levert. "We moeten waardering hebben voor hun zware baan", zegt de gitarist. "Elke dag zetten ze hun leven op het spel voor onze veiligheid."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren