logo songteksten.net

Elton John verbaasd dat hij nog leeft

(Novum/AP) - Elton John is verbaasd dat hij nog in leven is. "Normaal gesproken zou ik er niet meer moeten zijn", zei de zanger, die er jarenlang een destructieve levensstijl op nahield, tijdens een internationale aids-conferentie.

De 65-jarige John werd naar eigen zeggen diep geraakt door bekenden en onbekenden, die hem een hart onder de riem staken toen hij jaren geleden vocht tegen een drugsverslaving en zijn homoseksualiteit probeerde te accepteren. De zanger, die inmiddels 22 jaar clean is, vindt dat mensen met aids dezelfde compassie verdienen. "We moeten schaamte vervangen door liefde."

Volgens John moeten moderne middelen, zoals social media, worden ingezet om het beeld over aids te veranderen. "Ik kan niet twitteren", gaf hij toe. "Ik kan wel zingen, maar een tweet versturen lukt me niet."

Hoewel steeds meer mensen in de bres springen voor het homohuwelijk en homoseksuele relaties, blijft een rolmodel voor aidspatiënten volgens John achter. "We moeten mensen hebben die zeggen dat het oké is om hivpositief te zijn. In dat opzicht moeten we vooruitgang boeken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren