logo songteksten.net

OM eist weer tien maanden tegen Constanza

(Novum) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep tien maanden celstraf geëist tegen Constanza Breukhoven. De dochter van Conny en Hans Breukhoven werd vorig jaar juli schuldig bevonden aan het kraken van de kluis van haar adoptiefvader.

De strafeis, tien maanden plus vijf maanden voorwaardelijke celstraf, is gelijk aan wat het OM vorig jaar in eerste aanleg had geëist. Breukhoven ging na haar straf in hoger beroep.

De 36-jarige Constanza hoefde vorig jaar van de rechter niet meer de cel in. Ze kreeg 38 dagen cel opgelegd, die ze al had uitgezeten in voorarrest. Daarnaast moest ze een werkstraf van 240 uur voltooien.

De advocaat van Breukhoven spreekt over een 'forse eis'. "Maar ik ben niet geheel verbaasd", zegt Erik Kerkhoven met het oog op de eis in eerste aanleg. Breukhoven reageerde volgens de advocaat 'gelaten, maar strijdlustig'. Constanza had volgens Kerkhoven genoegen kunnen nemen met de lage straf die haar werd opgelegd door de rechtbank. "Maar zo zit ze niet in elkaar. Ze wil haar onschuld bewijzen."

Breukhoven was niet in haar eentje verantwoordelijk voor de kluisroof. Ze werd geholpen door Mohammed, haar ex-vriend en de vader van haar kinderen, en diens broer. Mohammed moet in september voorkomen. Zijn broer hoorde woensdag 118 dagen celstraf, waarvan dertig dagen voorwaardelijk, tegen zich eisen.

Het gerechtshof doet naar verwachting uitspraak over twee weken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren