logo songteksten.net

Muse-bassist bezweek bijna aan alcoholverslaving

(Novum) - Chris Wolstenholme was bijna ten onder gegaan aan zijn alcoholverslaving. De Muse-bassist zag naar eigen zeggen net op tijd in dat hij verkeerd bezig was. "Ik had twee opties: doodgaan binnen een paar jaar of stoppen."

Het drankprobleem van de 33-jarige Wolstenholme was tijdens opnamen van het album The Resistance, uit 2009, zo erg dat bandmaatjes Matt Bellamy en Don Howard vaak met z'n tweeën aan nieuwe nummers werkten. "Ik leefde ongelooflijk ongezond, had overgewicht, het was een puinhoop", vertelt hij aan het Britse muziektijdschrift NME. "Ik was er 24 uur per dag mee bezig, het was alsof mijn leven voorbij was. Je bent bang, maar je weet niet waarvoor."

Wolstenholme, wiens vader op zijn veertigste overleed aan drankmisbruik, zag in dat hij de controle over zijn leven kwijt was. "Ik was net dertig geworden en als ik dezelfde kant op zou gaan als mijn vader, had ik nog tien jaar te gaan. Dat is niet zo veel."

De bassist kwam over zijn verslaving heen door in therapie te gaan. Ook schreef en zong hij over zijn strijd tegen de drank twee nummers, die op het nieuwe album van Muse verschijnen. De plaat, genaamd The 2nd Law, komt uit op 17 september.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren