logo songteksten.net

Britten omarmen Europese leeftijdskeuringen voor games

(Novum) - Het is nu ook in het Verenigd Koninkrijk illegaal om spellen aan minderjarigen te verkopen. Sinds maandag is het leeftijdsindicatiesysteem Pegi rechtsgeldig in het Verenigd Koninkrijk. In andere Europese landen, waaronder in Nederland, wordt het keuringsorgaan al langer gebruikt.

Winkeliers die spellen aan minderjarigen verkopen, riskeren een boete van vijfduizend pond en een maximale celstraf van zes jaar. Zij die spellen zonder leeftijdsindicatie verkopen, kunnen een maximale celstraf van twee jaar krijgen en een boete.

Ook in Nederland kunnen winkeliers boetes opgelegd krijgen voor het niet naleven van de regelgeving. Toch hebben winkelketens, bioscopen en vooral online winkels moeite de regels na te leven.

Het onderzoeksinstituut Nicam publiceerde in maart een onderzoek waarin het concludeerde dat het nalevingspercentage van zeventig procent, dat een jaar eerder door de entertainmentbranche werd beloofd, niet is gehaald. Het ging in het onderzoek alleen om producten met een leeftijdsclassificatie van 16 en 18 jaar of ouder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren