logo songteksten.net

'Bethesda mag Stalker-games maken'

(Novum) - Gameuitgever Bethesda mag spellen gaan maken rond de postapocalyptische schietspelreeks Stalker. Het Amerikaanse bedrijf heeft een deal gesloten met Sergei Grigorovich, de eigenaar van het merk en gamestudio GSC Game World. Dat schrijft het Oekraïense gameweblog Galyonkin op basis van anonieme bronnen. Bethesda weigert elk commentaar.

In mei ontkende studiobaas Grigorovich dat zijn noodlijdende bedrijf de rechten voor de Stalker-reeks heeft verkocht aan Bethesda. "Er zit geen waarheid in dergelijke aannames", liet hij toen weten. GSC Game World heeft het werk aan Stalker 2 stilgelegd vanwege financiële problemen. Grigorovich zou persoonlijk eigenaar zijn van het merk Stalker.

De lancering van de eerste game in de Stalker-reeks in 2007 werd overschaduwd door ruzie tussen GSC Game World en uitgever THQ. Het spel voldeed bovendien niet aan de commerciële verwachtingen en was duurder dan verwacht. Twee andere spellen in de reeks, Stalker: Call of Pripyat en Stalker: Clear Sky, werden door andere uitgevers, Deep Silver en Jowood, op de markt gebracht. In de reeks zijn meer dan vier miljoen spellen verkocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren