logo songteksten.net

One Direction verkoopt twaalf miljoen schijfjes

(Novum) - One Direction heeft binnen een jaar meer dan twaalf miljoen singles, albums en dvd's verkocht. Dat heeft het platenlabel van de boyband, die in 2010 ontstond uit de Britse X Factor, donderdag bekendgemaakt.

Het label heeft de vijf jongens een speciale onderscheiding gegeven ter ere van de mijlpaal. Binnen een jaar verkocht One Direction acht miljoen singles, drie miljoen albums en een miljoen dvd's.

De debuutplaat Up All Night schreef in maart geschiedenis toen het schijfje vanuit het niets op nummer een belandde in de Amerikaanse hitlijsten. One Direction is de eerste Britse band die debuteerde op de hoogste positie van de Billboard Charts.

Van de plaat werden alleen al in de Verenigde Staten een miljoen exemplaren verkocht. What Makes You Beautiful, de eerste hit van de boyband, ging in de VS drie miljoen keer over de toonbank. In de rest van de wereld vlogen nog eens vijf miljoen exemplaren de winkels uit.

Ook op internet zijn de jongens een hype. Zo keken meer dan 450 miljoen mensen naar video's op Youtube, heeft de boyband negen miljoen Facebook-fans en vijf miljoen volgers op Twitter.

Bandlid Liam Payne laat weten dat de band vereerd is met het internationale succes. "We hebben een geweldig team om ons heen dat ons heeft geholpen dit succes te bereiken", zegt de 18-jarige. "Boven alles willen we onze fans bedanken. We danken ons succes aan hen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren