logo songteksten.net

No Doubt en Activision in oktober in rechtszaal

(Novum) - Rockband No Doubt en gameuitgever Activision staan 15 oktober tegenover elkaar in de rechtszaal. Dat heeft de advocaat van de band gezegd tegen de website Gamespot. De zaak draait om vermeend onrechtmatig gebruik van de gelijkenis van de bandleden.

No Doubt eist een schadevergoeding en excuses, maar Activision beroept zich op de vrijheid zich op creatieve wijze te uiten. Pogingen van de uitgever tot een compromis te komen met de bandleden hebben tot op heden niets uitgehaald.

Het gamebedrijf had een licentie om de gelijkenis van de bandleden te gebruiken bij drie nummers van de rockband, stelt de advocaat. In het muziekspel Band Hero is het echter mogelijk de virtuele representatie van de artiesten te zien bij 63 verschillende nummers.

Band Hero is een muzikaal spel waarin gamers allerlei nummers kunnen naspelen door ritmisch op plastic instrumenten te spelen. Onder meer plastic gitaren, een drumstel en een microfoon kunnen gebruikt worden voor Band Hero en de Guitar Hero-reeks.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren