logo songteksten.net

Valve biedt zakelijke en creatieve software aan

(Novum) - Valve begint volgende maand met het verkopen van creatieve en zakelijke software. Het bedrijf zal hiervoor de gamedienst Steam gebruiken. Dat heeft het Amerikaanse gamebedrijf woensdagavond bekendgemaakt. Om welke softwarepakketten het precies gaat, is niet openbaar gemaakt.

Voor Valve is de uitbreiding van het aanbod via Steam een 'gigantische stap voorwaarts'. De software, die vanaf 5 september verkrijgbaar is, wordt automatisch geüpdatet en laat gebruikers bestanden online opslaan, zodat deze overal bereikbaar zijn. Het Amerikaanse bedrijf maakt de stap naar het aanbieden van andersoortige software omdat uit eigen onderzoek zou blijken dat gamers hier oren naar hebben.

Topman Gabe Newell van Steam bestempelde Windows 8, het dit najaar te lanceren pc-besturingssysteem van Microsoft, als een ramp voor computerspellen. Hij is van mening dat meer mensen gebruik gaan maken van Linux, omdat dat besturingssysteem meer vrijheid biedt. Steam werkt op dit moment op de Mac en pc's die draaien op Windows. Een Linux-versie van Steam is in de maak.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren