logo songteksten.net

Hackers stelen gegevens gamers Blizzard

(Novum) - Bij een hack bij gamebedrijf Blizzard Entertainment hebben onbekenden afgelopen weekeinde e-mailadressen van gebruikers buitgemaakt. Het gaat vooral om adressen van Noord-Amerikaanse gamers die onder meer World of Warcraft en Diablo 3 spelen. Dat heeft het Amerikaanse gamebedrijf bekendgemaakt.

De hack is niet opgeëist, zoals dat vorige jaar wel gebeurde bij soortgelijke incidenten. Toen schaarde een grote groep hackers zich achter de hackgroepen Anonymous en Lulz Security. Vooral Sony Computer Entertainment was toen slachtoffer van digitale aanvallen waarbij klantgegevens werden buitgemaakt.

Blizzard denkt niet dat de hackers met de verkregen gegevens genoeg informatie hebben om in te kunnen loggen op de profielen van gamers. Er wordt samengewerkt met de Amerikaanse politie om de hackers op te sporen. Het gamebedrijf adviseert abonnees het wachtwoord en de beveiligingsvraag te veranderen.

De inbraak op de servers van Blizzard Entertainment komt op een ongunstig moment. In mei had het gamebedrijf al veel moeite de servers online te houden door de grote populariteit van het actierollenspel Diablo 3. Ondertussen wordt eind volgende maand de vierde uitbreiding verwacht voor het online World of Warcraft, dat in de afgelopen maanden zijn abonnees met een miljoen zag afnemen tot ruim negen miljoen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren