logo songteksten.net

Madonna bekritiseerd door Russische vicepremier

(Novum/AP) - De Russische vicepremier Dmitri Rogozin heeft hard uitgehaald naar Madonna. Hij is niet blij met de steun die de zangeres heeft uitgesproken voor de leden van de vrouwelijke Russische band Pussy Riot.

"Bij het ouder worden probeert iedere voormalige 'h' iedereen de les te lezen over ethiek", twitterde Rogozin. "Vooral tijdens toers en buitenlandse optredens." Algemeen wordt aangenomen dat hij met 'h' het woord hoer bedoelt.

"Misschien kunnen hij en Elton een Madonna fanclub oprichten", reageert de woordvoerder van Madonna op de sneer van de Russische vicepremier. Elton John haalde begin deze week uit naar de Queen of Pop. Hij noemde haar onder meer een 'kermisstripper' en zei dat Madonna's carrière voorbij is.

Tijdens een concert in Moskou eerder deze week trok Madonna haar shirt uit, waarbij ze op haar rug de woorden Pussy Riot showde. Daarbij vertelde ze haar fans dat de drie vrouwen van Pussy Riot een moedige actie hadden verricht en dat ze bidt voor hun vrijheid. "Ik ben tegen censuur, dus ik hoop dat de rechter hen vergeeft en dat ze snel vrijkomen", zei de Queen of Pop eerder.

De bandleden van Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova, Jekaterina Samoetsevitsj en Maria Alechina, werden vijf maanden geleden opgepakt nadat ze een punkgebed hadden gezongen in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk van Moskou. Daarbij zeiden ze ook de woorden 'Moeder Maria, verdrijf Poetin'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren