logo songteksten.net

'Millennium'-remake in Zweden opgenomen

(Novum) - Regisseur David Fincher wil voor de opnames van zijn remake van 'The Girl with the Dragon Tattoo', het eerste deel uit de 'Millennium-reeks', naar Zweden. Dat zei hij tijdens de Amerikaanse strip- en filmbeurs Comic-Con tegen MTV News. Verrassend, want algemeen werd aangenomen dat de opnames van de films in de Verenigde Staten zouden plaatsvinden.

Op de vraag welke locatie hij in gedachte had voor de eerste van mogelijk drie 'Millennium'-films gaf hij een kort antwoord, zoals voor hem gebruikelijk. "Stockholm. Uppsala. In het noorden." Om daaraan toe te voegen: "Dat moet gewoon. Wat ga je dan doen? De film in Seattle laten plaatsvinden? Een soort 'Seattle noir?'"

Eerder deze week werd duidelijk dat Daniel Craig getekend heeft voor de eerste film, voor de rol van journalist Mikael Blomkvist. Officieel is er nog geen actrice genoemd voor de rol van hoofdpersonage Lisbeth Salander. "Zover zijn we nog niet", aldus Fincher. Wel wordt Carey Mulligan getipt.

De 47-jarige filmmaker is erg nuchter over een eventuele tweede en derde film in de reeks. "Dat hangt af van het succes van de eerste film", zegt hij simpelweg, daarmee een hoop speculatie uit de wereld helpend. In Zweden zijn in totaal drie 'Millennium'-films uitgebracht. De trilogie kwam vorig jaar in de Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren