logo songteksten.net

Slot Spelen mix van Britse creativiteit en muziek

(Novum/AP) - Het sluitstuk van de Olympische Spelen nam bezoekers zondagavond mee terug in de tijd. Acts als de Spice Girls, de Pet Shop Boys en George Michael gaven acte de présence in een ceremonie die volgens regisseur Kim Gavin een 'elegante mix was van muziek en creativiteit'.

"Het gaat over hoe goed Britse muziek het doet in de wereld", aldus Gavin voor aanvang van de show. De Spice Girls namen het publiek mee terug naar de jaren negentig en de Pet Shop Boys naar de jaren tachtig. Ook onder anderen Annie Lennox, One Direction en Elbow waren van de partij.

Artiesten uit verschillende generaties sloegen de handen ineen. De 21-jarige Ed Sheeran zong Wish You Were Here met leden van Pink Floyd en Genesis en de 24-jarige Jessie J stond met Brian May van Queen op het podium, waar ze We Will Rock You ten gehore brachten.

Opvallende afwezigen waren Elton John, die voor aanvang van het sportevenement nog een officieel lied had opgenomen, en David Bowie. Van Bowie werd wel een videomontage vertoond.

De show draaide niet alleen om muziek. Gavin wilde laten zien hoe 'cultuur, media en muziek in het Verenigd Koninkrijk met elkaar zijn verenigd'. Bij een modeshow liepen modellen als Kate Moss en Naomi Campbell over de catwalk. Ook werd een ontwerp van Victoria Beckham geshowd.

In het Olympisch stadion waren tachtigduizend bezoekers die de ceremonie live aanschouwden. Organisatoren schatten dat wereldwijd driehonderd miljoen mensen de show volgden via de televisie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren