logo songteksten.net

Van Looy neemt regie 'Loft' tijdelijk over

(Novum) - Erik van Looy neemt tijdelijk de regie over van de Nederlandse speelfilm 'Loft'. Dat zegt distributeur Independent Films woensdag. De Belgische regisseur maakte eerder al het Vlaamse origineel van de film. Hij vervangt de Nederlandse regisseuse Antoinette Beumer die vorige week gewond raakte op de set.

Beumer brak haar kaak en beide armen toen een stellage op de set instortte. Ze zit momenteel thuis met enkele vingers en een pols in het gips. "Ze zit zich thuis te vervelen", zegt een woordvoerder van Independent Films. "Eigenlijk wil ze liefst vandaag weer aan de slag."

Van Looy neemt alleen de scènes met Chico Kenzari op zich. De acteur is nog maar voor beperkte tijd beschikbaar voordat hij voor een volgende klus naar het buitenland moet. Daarna liggen de opnames tot 10 augustus stil. Enkele andere acteurs hebben binnenkort ook nieuwe verplichtingen.

Na 10 augustus wordt gekeken of Beumer weer op de set kan verschijnen, desnoods voor een paar uur per dag. Als ze tegen die tijd nog niet voldoende is hersteld, dan wordt gezocht naar een andere oplossing.

De cameraman die bij hetzelfde ongeval gewond raakte, is inmiddels terug op de set. Hij is vrijdag geopereerd en woensdag weer op de set verschenen. In het gips en vanuit een rolstoel geeft hij aanwijzingen aan een tweede cameraman, zodat zijn visie op de film bewaard blijft.

Ondanks de vertraging van enkele weken die de productie door het ongeval heeft opgelopen, is de premièredatum van 'Loft' niet uitgesteld. De film moet 16 december in de bioscopen verschijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren