logo songteksten.net

Mel Gibson bedankt voor Lethal Weapon 5

(Novum) - Mel Gibson heeft geen zin in een vijfde Lethal Weapon. Dat zegt de 56-jarige acteur tegen de Amerikaanse filmsite Coming Soon. Hij acht de kans op een remake veel groter.

"Ik denk dat ze de kant op gaan van Total Recall", zegt Gibson, doelend op de vorige week verschenen remake van Paul Verhoevens sciencefictionfilm uit 1990. Ditmaal speelt Colin Farrell de rol waarin Arnold Schwarzenegger in het origineel te zien was.

"Het wordt alleen erg lastig om Danny te vervangen", vertelt Gibson over zijn vaste tegenspeler Danny Glover. "Hij was echt goed in die films. Het waren sowieso goede films voor ons. Ze werkten echt, maar dat wisten we van tevoren."

Gibsons opmerkingen lijken de definitieve nagel aan de doodskist van een vijfde Lethal Weapon met de oorspronkelijke cast. Filmstudio Warner Bros liet vorig jaar al weten dat er werd nagedacht over een remake van de filmreeks, hoewel het daarna opvallend stil bleef rond die plannen.

Gibson geeft aan ├╝berhaupt geen zin meer te hebben in het oppakken van een personage dat hij al eerder speelde. "Dat heb ik al gedaan, ik heb nu nieuwe uitdagingen."

"Ik heb de Lethal Weapons met veel plezier gemaakt, en ze hebben me ook financieel geen windeieren gelegd", gaat hij verder. "Ik kon daardoor alles wat rustiger aan doen en dingen kiezen die ik echt interessant vond. Zoals Get the Gringo. Daar heb ik geen cent aan verdiend, maar het is wel goed dat ik die film heb gemaakt."

In Gibsons nieuwste film, die in Nederland is uitgebracht als How I Spent My Summer Vacation, speelt hij een Amerikaan die vast komt te zitten in een verschrikkelijke Mexicaanse gevangenis. Daar ontmoet hij een van de zwaarste criminelen van het land, maar ook een 10-jarig jongetje dat hem door de uitzichtloze hel weet te sleuren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren