logo songteksten.net

Frank Sanders voelt zich steeds eenzamer

(Novum) - Frank Sanders kan nog niet wennen aan de eenzaamheid. Zijn partner Jos Brink overleed vrijdag precies vijf jaar geleden. "Verdriet wordt minder, het gevoel alleen te zijn erger", vertelt Sanders vrijdag in De Telegraaf.

"Ik heb heel veel lieve mensen om me heen. Maar die kunnen de eenzaamheid niet wegnemen." Volgens Sanders is het stil in huis. "Ik hoor nooit meer zijn voetstappen op de trap als ik in de huiskamer zit. En als ik 's morgens mijn lege koffiekopje op de ontbijttafel laat staan, staat het er 's avonds nog."

Toen Brink net was overleden, voelde Sanders de aanwezigheid van de acteur nog sterk. "Ik rook zijn geur, proefde zijn sfeer, de muren weergalmden zijn stem. Maar dat is nu allemaal verdwenen. Wat rest, is de stilte."

Sanders heeft er spijt van dat ze zich niet samen op Brinks dood hebben voorbereid. "Dat was zo veel beter geweest. Maar op dat gebied ben ik niet zo sterk. Ik kon er al niet tegen als een van onze katten 'krak' zei en moest worden weggebracht. Ik stak liever mijn kop in het zand."

Sanders heeft na Jos Brink geen nieuwe relatie gehad. "Ik zie best wel eens leuke jongens lopen, maar om daar nou op af te stappen… Een homoseksuele man van 60 is over de uiterste houdbaarheidsdatum heen." Ook als Sanders een nieuwe liefde tegenkomt, wil hij bij Brink worden begraven. "Dan liggen we straks met z'n drieën in het graf. Want hij moet me na mijn dood wel naast Jos leggen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren