logo songteksten.net

Lola ontwerpt kleding in stijl van Herman Brood

(Novum) - Lola Brood komt binnenkort met een kledinglijn. "De bedoeling is om T-shirts, broeken en ook jasjes van leer en spijkerstof te maken in de stijl van mijn vader", vertelt de dochter van Herman Brood vrijdag in De Telegraaf. Lola hoopt dat de kleding in december in de winkel ligt.

De 27-jarige Lola gaat songteksten, stukken uit schilderijen en foto's van de in 2001 overleden muzikant en schilder verwerken in de kleding. "Dat past helemaal bij hem", vindt Lola. Herman Brood nam volgens haar zijn werk als kunstenaar serieus, maar stopte er wel vaak een geintje in. "Dan plakte hij een stuk tape of een pleister op een schilderij, of deed er een streepjescode bij."

De dochter van Herman Brood vergelijkt haar werk met dat van iemand die zijn vader verliest en er alles aan doet om het familiebedrijf overeind te houden. "Dan vindt iedereen dat heel logisch. Zo werkt het bij mij ook." Lola is nog veel bezig met haar vader, die in 2001 zelfmoord pleegde door van het Amsterdamse Hilton Hotel te springen. "Ik mis hem nog altijd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren