logo songteksten.net

Carolina Dijkhuizen speelt hoofdrol in Sister Act

(Novum) - Carolina Dijkhuizen gaat de hoofdrol van Deloris spelen in de Nederlandse musical Sister Act. De 32-jarige actrice is dolblij met de rol in de voorstelling, die vanaf komend voorjaar in het circustheater in Scheveningen te zien is.

Dijkhuizen treedt in de voetsporen van Whoopi Goldberg, die de rol twintig jaar geleden in de gelijknamige film uit 1992 speelde. De musicalactrice heeft Goldberg al ontmoet. "Ik was zo ontzettend gespannen", vertelt ze vrijdag in het AD over de ontmoeting. "Toen ik van een afstandje haar stem hoorde, kreeg ik zowat een hartverzakking."

De zangeres weet nog weinig van haar ontmoeting met de 56-jarige Goldberg. "Het enige wat ik me van ons gesprek herinner, is dat ze 'hi' zei. Daarna hebben we een tijdje staan keuvelen over Amsterdam."

Dijkhuizen speelde eerder hoofdrollen in musicals als Aïda en The Lion King, maar de afgelopen jaren bleef het stil rond de musicalster. "Ik ging te veel voor de roem", bekent de actrice. "Voor de glitter. En te weinig voor de inhoud. Dat holde me uit. Toen ik na The Lion King in de anonimiteit terugviel, bleef er niets over."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren