logo songteksten.net

Britse producer razend enthousiast over Jan Smit

(Novum) - Hij heeft pas een paar nummers met Jan Smit opgenomen, maar producent Matt Butler is razend enthousiast. "Alle muzikanten zijn in de wolken over Jan", vertelt Butler woensdag in SBS Shownieuws.

Jan Smit maakte eind maart bekend dat hij dit jaar een Engelstalig album opneemt. De Volendammer heeft Butler in de armen genomen. De Brit werkte eerder samen met grote namen als Mick Jagger, Phil Collins en Paul McCartney. "Jan zingt uitstekend in het Engels", vertelt Butler over Jans uitspraak. "De boodschap komt over en dat is het allerbelangrijkste."

Over de Engelstalige nummers van Jan mag Butler nog niet te veel loslaten. "De Nederlandse fans zullen ze herkennen", onthult de producent. "Maar er is een Britse draai aan gegeven. Natuurlijk is het een andere stijl omdat het in een andere taal gezongen is."

Jan hoopt op een wereldhit, zo liet hij in maart weten. "Stel je voor dat een gek mijn album oppikt en ik scoor een wereldhit", fantaseerde de Volendammer. Of een carrière in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten inderdaad in het verschiet ligt, moet volgens Butler nog blijken. "Hij is in Engeland en Amerika nog een nieuwe artiest. We zullen er hard voor moeten werken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren