logo songteksten.net

Ilse DeLange maakt meest persoonlijke cd ooit

(Novum) - Ilse DeLange heeft al haar gevoelens en emoties in haar nieuwe cd gestopt. "Persoonlijker dan dit kan niet", zegt de zangeres over het album Eye of the Hurricane, dat 14 september uitkomt. DeLange maakte liedjes voor de nieuwe plaat om de dood van haar vader te verwerken.

"Persoonlijkere teksten zijn er niet eerder geweest", zegt de zangeres zaterdag in De Telegraaf. Het is de eerste cd die ze zelf heeft geproduceerd. "Daarom ben ik voortdurend op mezelf teruggeworpen en ben ik de confrontatie met mezelf aangegaan. Dat was spannend en leerzaam."

DeLange had haar album vorig jaar al bijna klaar. "Het was extravagant, bombastisch en heel veel synthesizers, heel groots." Die uitbundigheid kon ze na het overlijden van haar vader begin dit jaar niet meer rijmen met haar gevoel. "Ik had een grote behoefte om alles wat er was gebeurd te verwerken in liedjes. Dus ik ben opnieuw begonnen."

De 35-jarige DeLange schreef twee liedjes over de dood van haar vader, die de strijd tegen kanker verloor. Ook heeft ze een liedje gemaakt voor haar moeder. "Die drie nummers staan als drie pilaren onder dit album."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren