logo songteksten.net

Regisseur Top Gun pleegt zelfmoord

(Novum/AP) - Filmregisseur Tony Scott, bekend van blockbusters als Top Gun en Beverly Hills Cop II, heeft zelfmoord gepleegd. Hij is zondagnacht van een brug in Los Angeles gesprongen. Tony Scott was 68 jaar. Hij laat een vrouw en twee zoons achter.

Om 0.30 uur lokale tijd werd de eerste melding gemaakt dat iemand van een brug was gesprongen. Een duikteam van de politie van Los Angeles haalde enkele uren later het lichaam van de regisseur uit het water. Maandag vindt een autopsie plaats.

In de zwarte Toyota Prius van Scott, geparkeerd op een van de rijstroken van de brug, werd een briefje gevonden. Aanvankelijk leek het om een afscheidsbrief te gaan, maar het bleek een lijst met contactpersonen. In zijn kantoor werd later wel een afscheidsbrief gevonden. Het gaat om meerdere brieven gericht aan mensen die Scott een warm hart toedroeg.

Het Amerikaanse ABC News meldt op basis van een goed ingevoerde bron dat de regisseur besloot zelfmoord te plegen, omdat hij te horen had gekregen dat hij leed aan een onbehandelbare vorm van hersenkanker.

Tony is de jongere broer van de eveneens bekende regisseur Ridley Scott. Hij werd geboren in Groot-Brittanniƫ, maar woonde al jaren in Beverly Hills. Hij zei een betere filmmaker te zijn geworden door zijn werk voor film, tv en reclames af te wisselen. "Dat geeft me ideeƫn hoe je de wereld anders kunt zien", zei hij in 2007.

De Brit debuteerde als regisseur met de vampierfilm The Hunger met David Bowie, Susan Sarandon en Catherine Deneuve. Drie jaar later volgde de kaskraker Top Gun met Tom Cruise. Daarna maakte hij onder meer de actiekomedie Beverly Hills Cop II, de actiethrillers True Romance en Crimson Tide en de sciencefictionthriller Deja Vu. De regisseur was de laatste maanden bezig met een vervolg op Top Gun.

Scott stond bekend als een sensatiezoeker. Hij was een fervent klimmer en had een voorliefde voor snelle auto's. "Het gevaarlijkste wat ik doe is regisseren", zei de regisseur in 1995. "De engste momenten in mijn leven zijn de eerste productiedagen van een nieuwe film. Het is een angst om te falen, voor gezichtsverlies en schuldgevoel. Dat iedereen vertrouwen in je heeft gesteld, maar dat het niet lukt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren